Súčasťou festivalu je medzinárodný plenér Majstra Pavla

06.08.2008 Levoča

Levoča 6. augusta (TASR) - Kultúrny festival Dni Majstra Pavla, ktorého ôsmy ročník sa začal v Levoči v úvode prázdnin, v súčasnosti graduje.
Vo štvrtok 7. augusta privítajú v meste mladých umelcov z krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v rámci plenéra venovaného stredovekému rezbárovi, ktorého dielo, najmä najvyšší gotický oltár v chráme sv. Jakuba v Levoči, patrí k najznámejším slovenským pamätihodnostiam. Plenér potrvá do 17. augusta.
V Divadelnej kaviarni sprístupnia 8. augusta výstavu fotografií českého autora Milana Dvořáka z Litomyšle a festival obohatí Letný Bažant kinematograf. Filmy budú premietať na námestí pred radnicou vo večerných hodinách od 10. do 13. augusta. Predovšetkým ženy osloví tvorivá dielňa Patchwork spojená s výstavou, kde sa predstavia majsterky tejto u nás málo známej techniky výroby prikrývok z partnerského mesta Litomyšl v Českej republike. V priestoroch Mestského divadla uvedú 14. augusta o 18.00 hod. v premiére dokumentárny film Dejiny vstupu človeka do tatranského prostredia a ako ďalej. Pod scenár a réžiu sa podpísali domáci autori Ivan Janovský a Milan Milo.
K už tradičným prázdninovým podujatiam v meste patrí Karpatský remeselný trh zameraný na prezentáciu remesiel a zručnosti majstrov. Na Námestí Majstra Pavla sa bude konať 15. a 16. augusta. Každoročnou \"čerešničkou\" festivalu je program Tajomná Levoča, ktorého začiatok tvorcovia naplánovali na 14. augusta. Na hlavnom pódiu sa od 21.00 hod. predstaví Václav Strasser s bublinovou show, nasledovať bude koncert českej populárnej skupiny Verona a večer vyvrcholí laserovou show. O deň neskôr 15. augusta o 18.00 hod. v evanjelickom kostole je naplánovaný koncert Zlaté husle Dalibora Karvaya, o 20. hodine na hlavnom pódiu vystúpenie SĽUKu. Záverečný sobotný večer bude patriť mladým speváckym talentom.
 

Vyberte región